Most of the railway platform weather protection one can find today are of linear and repetitive design.  While we found it functional and economical to build we wanted something more iconic and specific to the setting.  We looked at the nature and what natural shelters are like and we realised that most of the natural form of shelter are round and supported by a "trunk" or "stems" just like a tree or a large taro potato leaf for example.
The footbridge is also made into an organic form of a climbing vine connecting two platforms allowing the passengers and the local residents of varying mobility levels from a wheelchair or a blind person to a cyclo-commuter. 
The incline of the slope and it's maximum height is kept low thanks to the parallel power source system of the track instead of the overhead power line. The canopy roof stretches longer into more oval shape towards the both ends of the platforms to give more dynamic visual impact.

   

Light Rail Station

© Copyright 2013-2020 SOG Architecture.  All rights reserved.