Inspired by a block of wood this house has a blind front facade with a single texture.  The windows are on the butterfly walls that are pushed out of a side of the building.  The upper floor which holds bedrooms is accessed through a spiral stairs seated in an atorium.  The atorium lets natural light in from the broad skylight which can be opened for letting out hot air and is equipped with electric shading device.

 

Most of the services are tucked away inside the extruded elements of the facade and under the ground floor level.  There are also underground spaces for added storage spaces. if desired

 

The house presented here is the basic format and there are matching garage, additional balconies and windows as well as an extended dining space can be added.

​Butterfly Wall House

© Copyright 2013-2020 SOG Architecture.  All rights reserved.